Снимка БГНЕС

13-годишният Коста, който вчера застреля 9 души в Белград, е дете на разведени родители. Той живее само с баща си - уважаван лекар, пишат сръбските медии, цитирани от БНТ. Момчето е отишло в клас с два пистолета, собственост на баща му, които обаче са били съхранявани в каса, заключена с код.

Психологическият портрет на момчето показва, че Коста е бил амбициозен и отличен ученик. Мечтаел да стане астрофизик, тренирал бойни спортове. Напоследък обаче бил разстроен заради няколко слаби оценки. Излязоха и информации, че момчето е било тормозено от съученици.

Пред разследващите Коста се държал възпитано и е направил пълни самопризнания. При обиск в дома му са открити списък с имената на потенциалните жертви и план на училището.

"Тука беше един хаос, в който всеки от родителите търси детето си и не знае нищо за него. Знаеше се, че има жертви, но той не знае дали детето му е между тях. Беше пълно с полиция и Бърза помощ реагира веднага", разказа Ели Юрукова, кореспондент на БГНЕС, която се озовава на мястото на трагедията малко след стрелбата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase